9. Szilágyi István -Ferencvárosi kőhajító


Szilágyi Istvánnak hívják azt a 2008 április 15-én 25 éves bűnözőt, aki 2008. március 15-én a Budapest IX. kerületben Budaházy és Toroczkai uszító felhívásának eleget téve, bűntársaival együtt arcát kendővel eltakarva, közvetlen közelről kövekkel támadt rá a magyar rendőrökre.
A tetteit persze nem szívesen vállaló agresszív huligán –megszegve Budaházy György Blaha Lujza téri parancsát, miszerint nincs hátrálás - a felé közelítő rendőrök láttán gyáván menekülni kezdett, azonban végül a rendőröknek sikerült elfogni.
Természetesen őrizetbe vételére nem kerülhetett sor, -ahogy az egy demokratikus jogállamban elvárható lenne-, úgyhogy Szilágyi István a jog és törvényesség megcsúfolásaként néhány óra múlva ismét a társadalomra lett szabadítva. Bár ellene az Nyomozó Ügyészség eljárást folytat hivatalos személy elleni erőszak miatt, a kézzel fogható büntetés elmaradásában nem lehet kétségünk.
A szóban forgó Szilágyi Istvánt ábrázoló fotókat és más vele kapcsolatos közérdekű adatokat (lakcím, munkahely stb.) várjuk közzététel céljából.